Kennismaken voor fotografie

In juli 2021 werd ik gebeld door Ukediene Schulp met de vraag om een uitvaart vast te leggen. De persoon waar het om ging, Gerard, was nog in leven, hij en zijn vrouw wilden mij graag ontmoeten met de gedachte of de klik er was.

Samen met Ukediene ben ik op de koffie geweest bij dit echtpaar. De klik was er en het werd een bijzonder mooie avond met een traan en een lach. Bijzonder voor mij omdat ik, binnen een paar minuten, binnenstap op één van de moeilijkste momenten in dit echtpaar hun leven, het loslaten en afscheid nemen van je geliefde. Op deze avond heb ik een aantal mooie portretten gemaakt van Gerard en heb via Ukediene contact gehouden.

Het duurde nog een aantal maanden en in oktober 2021 mocht ik het afscheid in beeld brengen.

Recensie

‘Op de vraag van de uitvaartonderneemster of we een fotograaf wilden uitnodigen bij de uitvaart was onze reactie: ja, misschien wel erg mooi. Maar dan willen we wel van te voren kennismaken, praten over wat de bedoeling is en hoe haar werkwijze is. Tijdens de kennismaking met Yvonne, voelden we gauw een klik. Al pratende was al snel duidelijk dat wat wij wilden en hoe Yvonne te werk gaat overeen kwam.

Op de dag van de uitvaart hebben we er weinig van gemerkt dat Yvonne foto's maakte. Heel rustig en onopvallend deed zij haar werk, alle momenten zijn gefotografeerd.

Met een traan en een glimlach hebben we het fotoboek en de slideshow bekeken. Ook het miniboekje ziet er mooi uit. Het grote fotoboek is zo mooi door de kaft, de foto voorop en de goede dikke kwaliteit papier. We kregen alle tijd en gelegenheid om foto's voor het boek te selecteren. De communicatie hierover verliep erg prettig, Yvonne is makkelijk bereikbaar voor overleg. 

We bedanken Yvonne heel hartelijk voor de samenwerking, de mooie foto's en haar ‘niet aanwezig zijn.’

Adriëtte

Volgende
Volgende

Waarom herinneringsfotografie